Меню сайту

Наше опитування
Звідки ви дізнались про наш сайт
Всього відповідей: 28

Друзі сайту
www.fonddobro.ru

Форма входу

Пошук

Архів записів

Вітаю Вас, Гість · RSS 16.10.2024, 10:26

Головна » 2010 » Вересень » 6 » В м.Севастополь відбулась акція «Молодь говорить: ні!»
В м.Севастополь відбулась акція «Молодь говорить: ні!»
10:44

   Традиційно в місті стала акція «Молодь говорить: ні!», метою і завданнями якої є активізація молодіжного руху за здоровий спосіб життя, популяризація і пропаганда здорового способу життя, запобігання негативним явищам серед дітей і молоді; розвиток і формування етичних та естетичних потреб дітей, підлітків і молоді; збереження і передача новому поколінню національних традицій збереження свого здоров'я, здоров’я близьких, сім'ї; формування культури здорового способу життя; використання можливостей сім'ї в духовному вихованні дитини; профілактика негативних явищ. Дана програма включає п'ять конкурсів: конкурс ерудитів «У здоровому тілі – здоровий дух», конкурс плакатів «Головне в іміджі – це здоров'я», «Молодь за майбутнє без СНІДУ»; конкурс фотографій «Я пропагую здоров'я»; конкурс «Театралізована музично-спортивна композиція» – «Молодь вибирає здоровий спосіб життя»; конкурс «Озвучення» – «Молодь України за щасливе майбутнє».  

   У цьому заході щорічно бере участь більше 1500 учнів від 7 до 20 років з учбових закладів міста. Найактивнішими учасниками акції, яка триває впродовж двох місяців (жовтень-листопад), стали команди із загальноосвітніх шкіл №13,22,45,54 і Севастопольського міського гуманітарного університету. Для самих юних учасників була організована розважально-пізнавальна програма «Формула здоров'я». Команда, що набрала найбільшу кількість балів у всіх п'яти конкурсах, отримує звання «Краща команда міста» і право представляти місто на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Молодь обирає здоров’я», який відбудеться у вересні 2010 року в м. Одесі. Учасники акції були нагороджені цінними подарунками від Всеукраїнського фонду «Добро».


Шостий рік напередодні святкування Різдва Христова проходить міський фестиваль «Різдвяна карусель чудес». Метою і завданнями даної програми є формування і розвиток духовних, творчих, естетичних, громадянських, етичних потреб дітей і молоді; формування пошани до народної творчості, шедеврів літератури, живопису; популяризація дитячої творчості, залучення дітей, підлітків і молоді в творчу діяльність і надання можливості реалізувати свій творчий потенціал. Фестиваль включає два напрямки: конкурс малюнків «Рiздвяна зiрка»; конкурс вокалу «Рiздвянi вечорниці». Програму фестивалю відкривали творчі колективи Центру юнацтва і молоді: вокальна студія «Місто пісень», театральні студії «Тавріка», «Альянс», ансамбль бального танцю «ЕОС», ансамбль «Забава» (ЗОШ № 22). Активну участь у фестивалі брали колективи і учні шкіл № 4, 15, 18, 22, 23, 41, 45, 49, 61, інтернати № 1, 5, дитячий будинок № 2, учні ізостудії Центру юнацтва і молоді, Палацу дитячої і юнацької творчості Підсумком плідної роботи з духовно-етичного виховання підростаючого покоління є серія ігор в клубі «Що? Де? Коли?». У конкурсі брали участь команди знавців загальноосвітніх шкіл, вищих учбових закладів і позашкільних установ за віковими категоріями (6-8, 9-11 класи, студенти). У фінальній грі брали участь команди-переможці районних турів: «Еврика» (ЗОШ №49), «Веселі хлопці» (ЗОШ №32), «Гламур» (ЗОШ № 4), «Леді і джентльмени» (ЗОШ№ 39), «Лідер» (гімназія № 10), «Золота молодь» (ЗОШ № 43), «Ліцеїсти» (ліцей № 1), «СМІБ» (ЗОШ№ 45), «Арго» (ЗОШ № 57), «Нічний дозор» (ЗОШ№ 41), «Розум і воля» (ЗОШ № 54), «3 Х» (ЗОШ № 18), «Саратовици» (СГСЕУ), «Пантери» (СГГУ), «Інсайт» (СГГУ). Переможці конкурсу були нагороджені дитячими Бібліями, наданими, як призи, фондом «Добро», а також грамотами управління освіти і науки. Яскравою подією, яка надовго запам'ятається учасникам і глядачам, став фольклорний фестиваль «Берегиня», метою і завданнями якого є розвиток дитячої і юнацької самодіяльної творчості, пропаганда народного мистецтва, розкриття його глибокого сенсу, багатства, різноманітності; виховання інтересу до культурної спадщини свого народу, звичаїв, традицій Батьківщини; збереження і примноження традицій рідного краю, пісенно-танцювальної творчості і народного інструментарію, костюмів різних народів України; уміле використання народного мистецтва в сучасному репертуарі художньої самодіяльності; виховання високої духовності, виявлення обдарованих виконавців, розвиток ініціативи і творчості. У фестивалі брали участь 8 фольклорних колективів із наступних учбових закладів міста: ЗОШ № 4, 9, 22, 38, 39, 43, 50, інтернату № 4, гімназії № 8. Усі колективи були нагороджені пам'ятними подарунками фонду «Добро».  

Ефективні форми роботи з батьками.

Однією із традиційних форм роботи з батьками є «Сімейний клуб», який уже декілька років працює на базі Центру. Мета клубу – об’єднати зусилля освітнього закладу і сім’ї з питань виховання, навчання і розвитку дитини. Сімейний клуб будує стосунки з сім’єю на принципах добровільності і особистої зацікавленості. Його організатори працюють над створенням умов для: - різнобічного виховання дитини в сім’ї; - організації дозвілля дітей та батьків; - формування сімейних ціннісних орієнтирів; - підвищення педагогічної культури батьків, залучення їх до участі у житті позашкільного закладу через пошук і упровадження найбільш ефективних форм роботи; - реалізації ідей батьків, здатних проявити творчі здібності. Клуб включає в себе різні форми роботи з батьками, а саме: індивідуальні та групові консультації; батьківські збори; розважальні заходи (ігрові програми, конкурси, виставки, вікторини тощо). Засідання клубу проходить один раз на місяць.

Переглядів: 969 | Додав: m_v_v | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz