Меню сайту

Наше опитування
Звідки ви дізнались про наш сайт
Всього відповідей: 28

Друзі сайту
www.fonddobro.ru

Форма входу

Пошук

Архів записів

Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 09:20

Головна » 2010 » Вересень » 14

  Однією із традиційних форм роботи з батьками є «Сімейний клуб», який уже декілька років працює на базі Центру.nullМета клубу – об’єднати зусилля освітнього закладу і сім’ї з питань виховання, навчання і розвитку дитини. 

Сімейний клуб будує стосунки з сім’єю на принципах добровільності і особистої зацікавленості. Його організатори працюють над створенням умов для:
- різнобічного виховання дитини в сім’ї; 
- організації дозвілля дітей та батьків;
- формування сімейних ціннісних орієнтирів;
- підвищення педагогічної культури батьків, залучення їх до участі у житті позашкільного закладу через пошук і упровадження найбільш ефективних форм роботи;
- реалізації ідей батьків, здатних проявити творчі здібності. 

Клуб включає в себе різні форми роботи з батьками, а саме: індивідуальні та групові консультації; б ... Читати далі »

Переглядів: 1893 | Додав: m_v_v | Дата: 14.09.2010 | Коментарі (0)

  Традиційно в місті стала акція «Молодь говорить: ні!», метою і завданнями якої є активізація молодіжного руху за здоровий спосіб життя, популяризація і пропаганда здорового способу життя, запобігання негативним явищам серед дітей і молоді; розвиток і формування етичних та естетичних потреб дітей, підлітків і молоді; збереження і передача новому поколінню національних традицій збереження свого здоров'я, здоров’я близьких, сім'ї; формування культури здорового способу життя; використання можливостей сім'ї в духовному вихованні дитини; профілактика негативних явищ. Дана програма включає п'ять конкурсів: конкурс ерудитів «У здоровому тілі – здоровий дух», конкурс плакатів «Головне в іміджі – це здоров'я», «Молодь за майбутнє без СНІДУ»; конкурс фотографій «Я пропагую здоров'я»; конкурс «Театралізована музично-спортивна композиція» – «Молодь вибирає здоровий спосіб життя»; конкурс «Озвучення» – «Молодь України за щасливе майбутнє».  

null ... Читати далі »

Переглядів: 1528 | Додав: m_v_v | Дата: 14.09.2010 | Коментарі (0)

Традиційно напередодні новорічно-різдвяних свят юні таланти- учасники музичної студії «Гармонія» та фольклорного ансамблю ФЕК «Світлиця», що входять до складу ЦДТР «Джерала» Палацу дітей та юнацтва м.Ужгорода , із веселими привітаннями відвідують будинки для пристарілих, інтернати та дитсадки. 
Новий рік не став винятковим. Вихованці і педагоги разом із благодійниками з Англії та Швейцарії завітали до Великоберезнянської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату. Гості з-за кордону подарували дітям різдвяні подарунки, а юні артисти — святковий настрій. «Гармоністи» весело вигравали на магаримбах — африканських інструментах, подарованих Ужгороду посланцями міста-побратима Корваліс (США). Щороку співаки фольклорного ансамблю палацу готують нові вистави, яким вітають свого глядача, а зараз вони підготували справжнє вертепне дійство з янголятками, пастухами, звіздарем, пастушками, циганкою, чудовими колядками та різдвяними піснями.
Для дітей, вихованців Медико-реабілітаційного соц ... Читати далі »
Переглядів: 1009 | Додав: m_v_v | Дата: 14.09.2010 | Коментарі (0)

Педагогічний колектив Будинку дитячої та юнацької творчості,
дипломант обласного конкурсу серед педагогів позашкільних навчальних закладів на кращі освітні проекти, програми, посібники з проблем духовного виховання підростаючого покоління 2009 року, розпочав реалізацію творчого проекту «Дванадцять місяців».

  Актуальність проекту : формування позитивної мотивації до пізнання духовної спадщини українського народу. 
Не всі діти шкільного віку мають цілісне уявлення про національну своєрідність українців, їх світогляд, духовну спадщину, традиційну побутову культуру, святкову обрядовість. Чи можна любити те, чого не знаєш? Чи можна любити те, чого не розумієш? Звернення до етнонаціональних, християнських традицій виховання, до особливостей світосприйняття, філософії та моралі предків, свят та святкової обрядовості, у якій реалізується життя духовних традицій, має велике значення
Обряди, господарська діяльність і побут давніх слов’ян були тісно пов’язані з Сонцем, що дарувал ... Читати далі »
Переглядів: 990 | Додав: m_v_v | Дата: 14.09.2010 | Коментарі (0)

Діти мають навчитися жити в демократичному суспільстві, отримати в школі знання і набути навичок, притаманних демократичному суспільству. «Школа ґречності», яка діє при навчально-виховному комплексі, є невичерпним джерелом морального осмислення життя людини, становлення людського «Я», самоусвідомлення, самоповаги, толерантності, міри ґречного ставлення до інших.null
  Актуальність та мета проекту:
  Сприяти формуванню життєвої компетентності особистості, осмислення морально-етичних категорій, що визначають основу життєвих проявів особистості, актуалізації духовного потенціалу, культури особистості.
  Перед сучасною школою стоїть важливе завдання – виховати людину, носія моральних цінностей, гармонійну розвинену особистість, гречну у помислах і вчинках. Несформованість моральної культури може призвести до негативних наслідків у поведінці, у взаєминах, у спілкуванні, до спотворення способу життя, деформаці ... Читати далі »
Переглядів: 1592 | Додав: m_v_v | Дата: 14.09.2010 | Коментарі (0)

З 26 по 29 січня у Дніпропетровську проходив XVII Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва».
У цьогорічному різдвяному заході взяли участь 66 колективів - це понад півтори тисячі виконавців з України, Росії та Білорусії. .Це люди різних професій та різного віку, половина учасників заходу - діти, багато з них є вихованцями позашкільних закладів міста.
Родзинкою при відкритті фестивалю став показ колекції одягу „Відродження" народного театру моди „Дебют". Уся колекція пронизана Різдвяною тематикою. Упродовж фестивалю працювала православна виставка-ярмарок. Окрім того гості фестивалю з ведиким інтересом оглядали художні роботи учнів дитячих та воскресних шкіл.Вперше в рамках фестивалю „Від Різдва до Різдва" проходив форум „Православна Катеринославщина", під час якого молодь дискутувала на теми релігії та ку ... Читати далі »
Переглядів: 1039 | Додав: m_v_v | Дата: 14.09.2010 | Коментарі (0)

Для активізації патріотичного виховання школярів, яке в наш час потребує особливо підвищеної уваги, був створений соціально-культурологічний проект «З вдячністю за сьогодення». 

Мета проекту - сприяти військово–патріотичному вихованню дітей та підлітків, привернути їхню увагу до людей, які пережили лихоліття тих часів та надати їм посильну допомогу.

Проект був розроблений та реалізовується Радою учнівського самоврядування Подільського району м. Києва, педагогами, учнями шкіл району, методистами та вихованцями Будинку дитячої творчості Подільського району.

Актуальність проекту емоційно підсилює ще і вагомий факт того, що саме в 2009 - 2010 роках пройдуть святкування 65 річниці визволення України та Дня Перемоги.null

За словами президента районної Ради учнівського самоврядування Пустової Таїсії: «Ми будемо намагатися, щоб кожен учасник проекту зрозумів, що тільки щира пам’ять про героїчне ... Читати далі »
Переглядів: 1040 | Додав: m_v_v | Дата: 14.09.2010 | Коментарі (0)

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz