Меню сайту

Наше опитування
Звідки ви дізнались про наш сайт
Всього відповідей: 28

Друзі сайту
www.fonddobro.ru

Форма входу

Пошук

Архів записів

Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 06:29

Головна » 2009 » Серпень » 20 » П`ять країн, два тижні і одна мета – Дружба
П`ять країн, два тижні і одна мета – Дружба
15:21
Вже другий рiк гостинна Чернiгiвська земля приймає делегацiю з Канади, Америки, Австралiї, Росiї та регіонів України. Ця подiя – мiжнародний молодiжний табiр «Спiвдружнiсть. Дiалог культур», організований із 3 по 14 липня цього року за iнiцiативи Всеукраїнського фонду «Добро» та за пiдтримки Чернiгiвської обласної державної адмiнiстрацiї в оздоровчому таборi «Електронiк» який розмiщений у мальовничому лiсi с. Снов,янка Чернiгiвської областi.
   У роботi мiжнародної змiни брали участь як зарубіжнi учасники так i керiвники та представники з регiональних Центрiв духовно-морального виховання iз рiзних куточкiв України: Севастополя, Днiпропетровська, Києва, Ужгорода, Iллiчiвська Одеської та Золотоношi Черкаської областей. Кожного дня проходили навчальнi семiнари, дiалоговi практикуми та «круглi столи» - iнтерактивнi форми спiлкування, якi сприяли успiшному розумінню питань формування цiлiсного духовного, патрiотичного свiту дiтей та молодi, залучення їх до надбань нацiональної та свiтової культури. На семiнарах-тренiнгах висвiтлювалася тематика: «Центр духовно-морального виховання важлива органiзацiйно–змiстова структура Всеукрїнського фонду «Добро»», «Духовне виховання дiтей та молодi через iгрову дiяльнiсть», «Особливостi полiкультурного виховання» тощо. 
Досвiдом роботи подiлилися освiтяни з України, Росiї, Канади, Австралiї та США. Учасники мiжнародної зустрiчi акцентували увагу на важливості вiдродження родинних традицiй, морального виховання на засадах залучення дiтей до народних традицiй та методичного забезпечення викладання курсiв «Християнська етика». 
   Iноземнi учасники мiжнародної змiни «Спiвдружнiсть. Дiалог культур» вражали своєю вiдкритiстю та позитивним настроєм, який приваблював до них молодь зi всього табору «Електронiк». У результатi полiкультуного спiлкування дiти ознайомилися з новими для себе iграми i танцями інших країн. Для ефективнішого діалогу в таборі були організовані інтерактивні курси англійської та української мови, також проводилися майстер-класи українських фольклорних пісень і танцю, працювала творча майстерня «Гончарі», рукоділля, конкурс малюнку, заняття з орігамі.
   З великим успiхом та шквалом оплескiв глядачiв проходили фестивалі присвяченi дням України, Австралiї, Америки та Росiї, у яких обдарована молодь змiни демонструвала вмiння з танцю, спiву та декламування віршів. Також інтерес у глядачів викликав перегляд фiльму про флору та фауну австралiйського континенту. Особливе захоплення у дiтей та молоді викликали національні спортивні змагання «Козацькі розваги» та «Богатирські ігри» де серед 5 ліг зарубіжна делегацiя виборювала призові мiсця. А на на свято Івана Купала дорослі та діти відчули особливу атмосферу магічного дійства від фольклорних пісень, хороводів та обрядових ігор. Дівчата плели вінки і пускали їх на річку Снов, а найхоробріші учасники свята стрибали через вогнище отримуючи за повір’ям, очищення та здоров’я. 
   Знайомство із культурними пам’ятками України відбулося під час екскурсій по Києву та Чернігову. Зарубіжна делегація побувала у Софіївському та Михайлівському соборах, відвідала музей Чорнобиля та мистецький Андріївський узвіз у столиці. А під час прогулянки Черніговом, делегація милувалася старовинними кріпосними валами, древніми Борисоглібським і Спасо-Преображенським соборами та багатою експозицією історичного музею.

Ми живемо в епоху насиченого інформаційного простору та багатокультурному середовищі, тому дуже важливо зберегти повагу до своїх національних традицій і духовного надбання. Але, як казав Тарас Шевченко: «І своєму навчайтесь, і чужого не цурайтесь». Тому одним із шляхів вирішення цієї дилеми стало міжкультурне спілкування, яскравим прикладом якого може слугувати міжнародний молодіжний табір «Співдружність. Діалог культур».

                                                                                                                                                                     Бєляєва Алiса - координатор Фонду «Добро»




Переглядів: 899 | Додав: m_v_v | Теги: два тижні і одна мета – Дружба, міжнародний фонд Добро, Пять країн | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz