Меню сайту

Наше опитування
Звідки ви дізнались про наш сайт
Всього відповідей: 28

Друзі сайту
www.fonddobro.ru

Форма входу

Пошук

Архів записів

Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 04:40

Головна » 2009 » Серпень » 20 » Навчання освітян у міжнародному таборі
Навчання освітян у міжнародному таборі
15:28
Виконання програми міжнародної зміни «Співдружність. Діалог культур» пройшло успішно. Задоволення від сп і діти, і дорослі. В чому ж секрет такого діалогу – міжрегінального і міжнародного? В першу чергу, Всеукраїнським фондом «Добро» було чітко визначно мету щодо роботи протягом зміни з представниками різних регіонів України, Росії, Канади, Австралії, США. Адже у табір зїхалися представники центрів духовно-морального виховання, які створені у загальноосвітніх навчальних і позашкільних закладах. Для них був організований постійно діючий семінар, на заняттях якого кожен з них ділився досвідом роботи, презентував форми роботи з дітьми, педагогічним колективом, батьками, громадськістю міста чи району, проводив інтерактивні форми роботи – майстер-класи, тренінги, брав участь у засіданнях «круглих столів». 
   Організатори визначили актуальн «Центр духовно-морального виховання – важлива організаційно змістова структура Всеукраїнського фонду «Добро» у галузі гуманітарної освіти», «Планування роботи в контексті концептуальних засад формування духовності особистості», «Проектна діяльність – одна із інноваційних технологій у реалізації завдань щодо виховання особистості», «Позашкільна педагогіка – наука виховання творчістю», «Духовно-моральне виховання дітей та учнівської молоді через ігрову діяльність» та інші.
   З великим інтересом учасники семінару обговорили структуру і зміст роботи Центрів духовно-морального виховання Росії м. Самара (керівник Наталія Горшкова), м. Зеленограда (Ольга Чепур), м. Ужгорода (Україна, Галина Пендерецька), м. Севастополя (Наталія Дацюк, Надія Дубогризова); особливо цікаве практичне заняття «Iвана Купала» і презентацію з теми «Формування духовно-моральних цінностей у дітей засобами позашкільної освіти» провела Наталія Аніщенко, керівник гуртка Дніпропетровського палацу дітей та юнацтва; Марина Сидоркіна, тренер Будинку дитячої творчості м. Києва, організувала «сімейну арт-майстерню»; зацікавлено обговорювали з Людмилою Гордієнко (м. Iллічевськ, Одеська область) і Людмилою Березною (м. Золотоноша, Черкаська область) форми роботи з творчо обдарованими і категорійними дітьми.
   Учасники семінару ознайомилися з журналом «Вічне слово», запропонували актуальні теми для висвітлення на його сторінках у наступних випусках.

Підсумкове заняття. Воно запам’яталося для всіх присутніх. Президент Фонду «Добро» Ольга Поликовська з щирими і вдячними словами вручила грамоти за вагомий внесок у виховання юних громадян, за вміння співпрацювати, майстерність і творчість. А також нагородила грошовими преміями переможців Всеукраїнського конкурсу навчальних програм з основ духовно-морального виховання дітей та учнівської молоді, організованого Фондом.

                                                                                                                                                 Лісова Наталія - заступник директора Черкаського ОIПОПП



Переглядів: 1027 | Додав: m_v_v | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz